Menu

Projekti 2000

Minulla on noin 2000 CD levyä. Olen niitä vuosien varrella koittanut eri tavoin listata. Onnistumiset ovat olleet vähän vaihtelevia. Vuosituhannen vaihteen ympärillä kuuntelin kaikki CD-levyni lävitse ja listasin ne sitä mukaa Excel-taulukkoon. Silloin levyjä oli jotain satoja vähemmän. Kyseistä excel-taulukkoa en sitten koskaan jaksanut päivittää, ja lopulta se myös katosi bitti-taivaaseen kovalevyn hajottua.

Viimeisimpänä projektina viime syksynä listasin kaikki levyni Discogsiin. Paitsi, että koska minulla on aika paljon suomalaisia artisteja, joiden levyjä edes löydy koko discogsista, niin jäin tilanteeseen, että minulla oli listaus levyistä, josta tosin puuttui joitain satoja levyjä, joita ei Discogsissa ollut. Alkuun harkitsin osallistuvani Discogsin kannan ylläpitoon lisäämällä nuo puuttuvat levyt sinne, mutta luovuin tuosta ideasta heti ensimmäisen yrityksen jälkeen, kun jouduin toteamaan, että levyjen lisääminen Discogsiin kantaa on ns. pain in the ass.

Discogsin vajaavainen listaus minulla on nyt Open office-taulukossa, sitä käytän osittain pohjana myös tässä projektissa.

Se noin niin kuin esipuheena.

Projektin kuvaus

Listaan kaikki omistamani levyt Open office-taulukkoon. Jotta homma tuntuisi mielekkäämmältä kirjoitetaan blogiin listauksen edistymisestä. Listaaminen tapahtuu noin periaatteessa aakkos-järjestyksessä bändeittäin. Periaatteessa yksi blogi kirjoitus per bändi/artisti, jossa kirjoitan muutamalla sanalla omia mietteitä kyseisestä bändistä/artistista, ja parilla sanalla esittelen myös kyseisen artistin levyt. Isommista artisteista, elikä artisteista, joilta minulla on enemmän levyjä, saatan kirjoittaa useammankin entryn.

Saas nyt nähdä miten tämä lähtee kulkemaan.

Päivitys 13.4.2008. Olen nyt sitten ottanut tavaksi listata saman artistin kaikki levyt, elikä myös musa DVD:t ja vinyylit pääsee mukaan.

Projekti on laitetty toistaiseksi jäihin.