Menu

Projekti 2000 – Osa 35 – Add N to (x), Angelo Badalamenti, The Art of noise

01.05.2008 - Projekti 2000

artistit 3, levyt 4/91

Add N to (x)

Tää näitä bändejä, joista minun varmaan pitäisi tietää enemmänkin, mutta en sitten kuitenkaan mitään tiedä. Mutelle levyttää, mutta siihen se sitten jääkin minun tietämykseni.

Add N to (x): Metal fingers in my body 12″ / 12 MUTE 224

Tämä on Anttilan tarjouslootasta tehty. Vähän minulta ohitse menevää taiderockia, tai ei nyt suoranaisesti ohitse mene, ei vaan herätä mitään tuntemuksia minussa. Ehkä pitäisi jossain välissä hommata joku täysi pitkäkin levy, jos sillä tavalla aukeaisi vähän paremmin.

tähdet: **

Angelo Badalamenti

Tämä taasen on näitä aakkostus-ongelmaisia. B:n kohdallehan tämä kuuluisi, tai sitten OST, tai various, koska omistan herralta vain kaksi Twin peaks soundtrackia. Mutta koska Discogsista otettu lista tämän aakkosti A:han, niin menkööt.

David Lynchin hovisäveltästähän tässä on kyse. Toki onhan muillekin musiikkia tehnyt, mutta monessa mielessä juuri Badalamentin musiikit täydentää Lynchin elokuvien tunnelmaa. Badalamenti kuuluu myös laulajatar Julee Cruisen taustajoukkoihin.

Angelo Badalamenti: Music from the Twin Peaks CD / 7599-26316-2

Kaikki muistaa Twin peaksin, eikös? No, hyvä, ei tarvitse sitten sitä sentään kerrata. 🙂 Levylle on kerätty parhaat palat TV-sarjan varrelta. Pääasiassa instrumentaalia soundtrack-kamaa, mutta mukana myös kolme Julee Cruisen tulkitsemaa, ja David Lynchin sanoittamaa kappaletta. Nämä lauletut kappaleet on ehkä sittenkin levyn parasta antia; Nightingale, Into to the night ja Falling. Kaunista.

tähdet: *****

Angelo Badalamenti: Twin Peaks – Fire walk with me CD / 9362-45019-2

TV-sarjan menestyksen myötä tehtiin elokuva hieman selventämään asioita, jotka ehkä jäi sarjassa hieman epäselviksi. Musiikista vastasi luonnollisesti Angelo Badalamenti. Täytyy vaan tunnustaa, että tämä elokuvan soundtrack ei ole kyllä ihan yhtä onnistunut kokonaisuus, kuin tuo TV-sarjasta poimitut otokset. Tokikin TV-sarjasta on voitu poimia parhaat palat, kun taas tähän elokuvan soundtrackiin on sitten kerätty kaikki elokuvan musiikit. Okei, hyvähän tämäkin, mutta ei vaan yhtä hyvä. Niin.

tähdet: ****

The art of noise

Electro, futupop, syntsapop. Asuin musiikillisesti aika pahassa tyhjiössä lapsuuteni, kavereilta jotain sai nauhotettua C-kaseteilla. The art of noisea kuulin peruskoulun kevät juhlissa, jonkun tanssiryhmän taustamusiikkina. Kappale oli Paranoimia. Kuitenkin vasta jotain 15 vuotta myöhemmin onnistuin hankkimaan itselleni Art of noisea-levyllä. Ennen tuota tanssiesitystäkin olin kyllä yhtyeen nimen kuullut muutamaan kertaan yhdeltä luokkakaverilta, mutta musiikkia en ollenkaan.

The Art of noise: In visible silence LP / CHR-1528

Tämä oli divari-löytö tuossa 2000-luvun alussa, Music Hunterissa oli LP-levyjä poistohintaan. Nappasin lootasta sitten joku kymmenen levyä. Näin jälkeen päin harmittaa, että tuli napattua kyllä kaikki Dead or aliven levyt, mutta The art of noiselta vain tämä, mistä löytyy se vuosia himoitsemani Paranoimia. Paitsi, että hieman karvaasti jouduin huomaamaan, että se tanssiesityksessä kuulemani Paranoimia ei ollut Lp-levy versio, vaan joku numeron verran menevämpi remix. Ts. sitä oikeaa Paranoimia etsin edelleen. 😀

Toki sekin mahdollisuus on, että aika on kullannut muistot, mutta sitä en nyt tässä kohtaa halua hyväksyä totuudeksi.

Mutta on tämä ihan jees levy, ja kuuluisi kyllä jokaisen konepopparin levyhyllyyn.

tähdet: ***