Menu

Projekti 2000 – Osa 30 – Atrocity

25.04.2008 - Projekti 2000

artisti 1, levyt 2/77

Atrocity

Saksalainen vähän jopa kliseisesti perushevi-bändi. Syystä tai toisesta ovat kuitenkin urallaan tuon tuostakin flirttailleet gootti-skenen kanssa. Mutta lopputulokset ei ole kauhean ihmeellisiä ollut. Esimerkiksi Das Ichin kanssa työstetty Die liebe onnistui hyödyntämään Das ichin soundia aika mitättömästi. Sen sijaan kasari-covereita sisältänyt Werk 80n hienoimpia hetkiä onkin juuri ne, missä toisena tuottaja toiminut Bruno Kramm on päässyt enemmän esille.

Atrocity: Werk 80 CD / MAS CD0138

Hieman hevimpiä versioita kasari-klassikoista. Muutama varsin onnistunutkin mukana, mutta ei nyt ehkä kokonaisuutena ihan niin ihmeellinen levy. Kannen PVC-asuinen sellisti-tyttö herätti aikanaan hilpeyttä, levy ilmestyi niihin aikoihin, kun Linda Lampenius oli kovasti otsikoissa PVC-asuisena kyykky-viulistina. Ei nyt ehkä kauhean tyylikästä, mutta ihan hilpeetä.

Levy pitää kuitenkin sisällään yhden kaikkien aikojen parhaista covereista, nimittäin The great commandment, josta ison tekee nimen omaan Bruno Krammin sämpläämät ja ohjelmoimat jousi-sämplet. Voisin melkein pitää tuota parempana kuin alkuperäistä.

tähdet: ***/***** (The great commandment)

Atrocity: Werk 80 II CD limited digipac / NPR 238

Werk 80 oli kai pienoinen hitti, joten kai se oli vain ajasta kyse koska tulee toinen osa. 11 vuotta sitä kuitenkin piti odotella. Tällä kertaa yhtyeen nokkamies Alexander Krull on luottanut puhtaasti omiin tuottajan taitoihin, ja sen kyllä kuulee. Ensimmäiseen osaan, jos siis avustavana tuottajan toimi Bruno Kramm, tämä toinen osa aika heikko esitys. Hienoja kappaleita tähänkin on toki löydetty, mutta sovitukset on aivan liian yksioikoisia “hevi-bändi soittaa kasari-biisejä”.

Kansikuviin on tällä kertaa saatu Dita Von Teese. Kannet on siis kerta luokkaa vetävämmät, vaikka niissä ei selloa olekaan. Dita kun sattuu olemaan yksi upeimpia ilmestyksiä, mitä maan päällä tällä hetkellä liikkuu.

tähdet: ** / ***** (kannet 🙂