Menu

Projekti 2000 – Osa 29 – Asche

24.04.2008 - Projekti 2000

artisti 1, levyt 2/75

Asche

90-luvun puolella Asche on oli tunnettu enemmänkin (dark) ambient artistini. Vuonna 2000 Asche sitten julkaisikin hieman yllättäen enemmänkin rhytmic-noise/noise levyn Distorted Disco. Vaikka kyseinen levy poikkesikin aika lailla Aschen aiemmasta tuotannosta, niin ei tuo toki miehelle Aschen takaa kuitenkaan ihan uusi juttu ollut, mies nimittäin on vaikuttanut myös legendaarisessa Ars Moriendissa, Morgensternissa ja Monokromissa.

En kyllä tiedä mitä Aschelle nykyään kuuluu, mielestäni vuoden 2002 Distorted DJ remix-levyn jälkeen ei ole uutta materiaalia tullut ulos.

Asche: Distorted Disco CD / act 105

Aschen rhytmic-noise levyä. Kyllähän tällä tietty välissä on noita “hiljaisempiakin” kappaleita, mutta pääpaino on selkeämmin tanssilattia-vetoisessa rhytmic-noisessa. Aika mainiota matskua, mutta se viimeinen jokin jää puuttumaan.

tähdet: ***

Asche: Distorted DJ 2xCD / act 145

Pääasiassa Distorted Disco-levyn kappaleista koostettu remix-levy. Remiksaamassa on käynyt suurin osa Ant-zenin artisteista, ja toki joukkoon mahtunut väkeä myös “kilpailevalta” Hands productions-yhtiöltä. Tyypilliseen remix-levyn tapaan osa remikseista ei tietty ole mitään häävejä, mutta kyllähän sinne muutamia oikeasti hyviäkin mahtuu mukaan. Tupla-CD on kyllä vähän turhan iso setti, julkaisu rimaa kun olisi nostettu vähän korkeammalle, ja olisi pukattu ulos vain yksi levy, niin kokonaisuus olisi ollut varmasti tasaisempi.

tähdet: ***