Menu

Projekti 2000 – Osa 28 – Apulanta

23.04.2008 - Projekti 2000

artisti 1, levyt 3/73

Apulanta

Eiköhän kaikki tiedä mikä/ketä/etc Apulanta on. Minulla on silleen vähän epämääräinen suhde apulantaan, tavallaan tykkään, mutta en sitten kuitenkaan niin paljoa, että levyjä tulisi kauheasti hommattua. Videoista olen sitten diggaillut jonnin verran enemmän kuin musiikista. Varsinkin niissä alkupään videoissa on semmoista hyvä fiilistä ja tekemisen meininkiä. 🙂

Apulanta: Käännä se pois (B) CDS / 0067B

-98/99 meillä oli pieni uusmedia osuuskunta. Suurimpana projektina tehtiin Levy-yhtiölle MP3-kauppa. Silleen vähän tyhmää, ettei silloin tullut tuota itse pidettyä mitenkään ihmeellisenä juttuja. Tuo kun olisi ollut aika hyvä referenssi töitä hakiessa. Niin, tuo MP3-kauppa oli linjoilla jotain vuoden verran ennen Noise.FM:n isosti hehkuttamaa “Suomen ensimmäistä MP3-kauppaa”.. . Mutta ei siitä sen enempää. Tuolloin rippasin koko levy-yhtiön siihen astisen tuotannon MP3-muotoon tietokoneella. Käänne se pois sinkut, A ja B, oli viimeisiä mitä me tuonne MP3-kauppaan laitettiin. Nimikappale ei ole mikään ihmeellinen, mutta tällä B-versiolla olevat bonuskappaleet on mielestäni parasta apulantaa, letkeä Rantavahdit on kiva, mutta vähintäänkin ilkeä neliöjuuri on sitten se paras.

tähdet: ****

Apulanta: Liikkuvat kuvat DVD / 0010D

Ensimmäisiä kotimaisia DVD-julkaisu, ja varsin onnistunut semmoinen. Pitää sisällään kaikki apulannan videot, mitä oli tehty DVD:n ilmestymiseen mennessä. Mitä kuuluu -biisihän oli se, millä Apulanta breikkasi, video ei nyt ole ihan just parasta A-ryhmää, mutta kappalehan on aika toimiva rutistus. Videona sitten hitti aivan omaa luokkaansa on Mitä vaan, Hallaa sen sijaan oli vähän liikaa suomalaisille TV-kanaville, MoonTV:tä lukuunottamatta. Kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut paketti, ja edelleen yksi parhaita kotimaisia musaDVD:tä.

tähdet: *****

Apulanta: Kesäaine 3DVD / HHM 7851

Vuoden 2006 kesäkiertueelta kerätty vähän turhankin tuhti satsi. Kolme DVD:tä, yhteensä yli 10 tuntia materiaalia. Dokumentteja matkan varrelta, keikkapätkiä matkan varrelta, ja taisi tässä joku videokin olla mukana. Kokonaisuus on vaan liian suuri, ja menut on rakennettu hankalasta, siis kaikkien kolmen DVD:n materiaalit on samassa menussa, mutta jos/kun on sisällä on väärä levy, niin menusta ei tietty mitään tapahdu. Selailun on siis harvinaisen ärsyttävää. Enkä kyllä ole tätä kyllä jaksanutkaan katsoa vielä kertaakaan kokonaan.

tähdet: ***